Werkwijze

Coaching en omscholing

De cursist staat centraal en de opleiding zal dus ook cursistactief worden gegeven. Cursistactief wil zeggen dat er in vele werkvormen actief door de cursist zal worden gewerkt en ik als docent treedt op als procesbegeleider en zorg ervoor dat het maximale leereffect wordt behaald.

Op die manier is de cursist meer bij het leerproces betrokken, is er meer leereffect door het met elkaar bezig zijn en wordt de cursist (trainer) ook een onderdeel van het beoogde einddoel.

Op deze manier werkt men ook samen met de collega’s en kan je dus ook ervaringen met elkaar delen voor, tijdens en na de cursus en trainingen.

Vooraf

Vooraf aan de cursus wordt een intake gesprek gehouden met degene die verantwoordelijk is binnen de vereniging m.b.t. opleidingen.

Dit gesprek zal op mijn kantoor plaats vinden of eventueel op uw eigen locatie. In dit gesprek zullen de leerwensen en doelen van de vereniging worden besproken. Ook zal er een inventarisatie van het trainerskorps worden gemaakt.

Na dit gesprek zal er een planning worden gemaakt en de cursus op maat worden gemaakt voor uw vereniging.

De omscholingen zullen zowel in een theorieruimte als in de praktijk worden gegeven bij uw eigen vereniging en worden ondersteund met videobegeleiding.

De trainers vullen een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) in en een competentiescan. Op deze manier kan er rekening gehouden worden met persoonlijke leerwensen. De competentiescan is een 0 meting en zal gebruikt worden om het leereffect van de trainer inzichtelijk te maken en voor beide kanten de progressie te kunnen waarnemen.

Uitvoering

Elk dag/avonddeel zal bestaan uit een stuk theorie en praktijk.Deze worden op elkaar afgestemd.  De evaluatie zal  n.a.v. de situatie na de training plaats vinden of via de e-mail.

Tussen twee sessie in krijgt men opdrachten die voor de volgende sessie per e-mail worden ingeleverd.Ook maakt de cursist van elke sessie een reflectieverslag.

De feedback uit het reflectieverslag zal worden verwerkt in de volgende bijeenkomst om op die manier zoveel mogelijk leereffect voor een ieder te halen uit elke sessie.

Van mijn kant zal er na elke sessie een feedbackverslag komen richting de eindverantwoordelijke binnen de vereniging.

Evaluatie en nazorg

Tijdens de evaluatieavond zullen de puntjes op de i gezet worden, een certificaat worden uitgereikt en vooruit gekeken worden naar de toekomst.

Na de cursus kunnen de trainers altijd terecht voor nazorg en zal er ondersteuning gegeven worden met als doel het geleerde zoveel mogelijk te perfectioneren.

Ook zal er jaarlijks een terugkomdag worden georganiseerd zodat de cursist zaken die hij/zij in de praktijk tegenkomt met ander cursisten (trainers) kunnen delen en ik voor ondersteuning en opfrissing kan  zorgen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *